Solfilm

Kall eller Cool bil?

Det går utmärkt att kombinera en kall och snygg bil med samma film!
Vi har enkla filmer för att göra bilens rutor mörka, eller högteknologiska filmer för att stänga ute så mycket värme som möjligt oavsett toningsgrad.

SNYGGASTE SOLSKYDDET PÅ MARKNADEN!

Vi hjälper dig göra rätt val för dig och din bil, möjligheterna med XPEL är oändliga!

Klimat

Reflekterar och absorberar solens strålar, vilket minskar värmeöverföringen in i bilen.

Säkerhet

Minskar solens bländning, förbättrar synligheten och minskar påfrestningen på ögonen.

Valbarhet

Att göra det perfekta valet för ditt fordon har aldrig varit enklare med XPEL.

KOMBI

Standard solfilm ingår.
Från 3 495:-

 • Bakdörrar
 • Bakre rutor
 • Framdörrar +1500:-
 • Keramisk film +1200:-

SEDAN/COUPE

Standard solfilm ingår.
Från 3 995:-

 • Bakdörrar
 • Bakre rutor
 • Framdörrar +1500:-
 • Keramisk film +1300:-

SUV

Standard solfilm ingår.
Från 3 750:-

 • Bakdörrar
 • Bakre rutor
 • Framdörrar +1700:-
 • Keramisk film +1500:-

Vi solfilmar alla typer av fordon

Har du små barn eller hund i bilen? Sitter du långa arbetsdagar i en varm maskin, bländad av solljuset?
Har du en bil som helt enkelt ser lite tråkig ut med ljusa rutor? På våra anläggningar i Västerås & Uppsala hjälper vi dig att stänga ute både värme & ljus, utan att förstöra sikten.
Vi har solfilm till dina glasrutor eller toningsfilm om du vill tona ner glasen på blinkers, strålkastare och lyktor.

Vi har alla nyanser av film på lager och hjälper dig gärna att välja rätt film för ditt andamål. Solfilm finns i standardutförande eller som keramisk film.
Båda typer av film blockerar UV & värme bra. Betydligt bättre än fabrikstonade glas. Men vår keramiska film är något alldeles extra!
Här kan du välja vilken nyans du vill & få ett glas som stänger ute värmen många gånger bättre än fabrikstoningen.

Vi skär filmen i maskin, inte på bil!

Våra maskiner kommer aldrig skära sönder dina lister!

Montering = Äkta hantverk

Vi är extremt stolta över vår Solfilmavdelning!

Trygg investering

Montering av Solfilm är ett hantverk som kräver otroligt mycket av den som monterar. Oavsett hur bra filmen är kommer resultatet aldrig att bli bättre än personen som utför arbetet.

Vi som monterar är utbildade och certifierade hos Xpel, har genomgått tester och ackrediterats såväl nationellt som internationellt hos ett antal olika utbildare. Det ger oss bland annat rätten att lämna 10 års garanti när du investerar i solfilm hos oss. Garantin gäller mot all form av materialfel enligt Xpel’s riktlinjer.

Xpel är det marknadsledande materialet för solfilm, de ställer höga krav på oss som certifierad montör. Det blir er trygghet när ni investerar i ert solskydd!

Vanliga frågor?

Hittar du inte vad du söker slår du bara oss en signal på 021-620 50

Varför ska jag välja just Xpel?

Xpel har enligt oss den snyggaste och mest högkvalitativa filmen på marknaden. Vi menar att Xpels filmer bäst kombinerar värmereducering, UV-skydd och insynsskydd.

Kan ni montera solfilm på hus?

Förutom att montera solfilm på fordon erbjuder vi även våra tjänster till fastighetsägare som vill skydda sina byggnader mot oönskad uppvärmning & samtidigt skapa en behaglig och skyddad miljö.
Genom att installera fastighetsfilm på fönster kan vi erbjuda flera fördelar för bostadshus, väntrum, konferensrum eller tysta rum. En av de främsta fördelarna med solfilm i fastigheter är dess förmåga att skydda mot solens strålar. Solfilmen minskar mängden UV-strålning och värme som tränger in genom fönstren, vilket resulterar i en svalare inomhusmiljö och minskad blekning av möbler och inredning.

Vilka nyanser har ni på Solfilm?

Vi är stolta över att ha ett brett sortiment av solfilmer tillgängliga, vilket gör att vi kan erbjuda olika nivåer av toning och ljusgenomsläpp. Vårt lager omfattar solfilmer med olika grader av toning, från så lite som 5% ända upp till 70%.

Vilken Solfilm ska jag välja?

Att välja rätt solfilm kan vara en komplex uppgift, och det beror på vilka faktorer som är viktigast för dig. Det finns flera aspekter att ta hänsyn till, såsom värmereducering, insynsskydd och det estetiska utseendet. Olika solfilmer har olika egenskaper och kan vara bättre på olika saker. Söker du värmereducering ska du välja en keramisk film.

Jag har tonade rutor från fabrik, räcker inte det?

Fabriksmålade glas kan verkligen bidra till att förbättra utseendet på fordonet. Om utseendet är det enda du söker kan fabriksmålade glas vara tillräckligt för att uppfylla dina behov. Men om du också är ute efter skydd mot värme i baksätet eller kombiutrymmet är det en bra idé att komplettera med en keramisk film.

Mina fabrikstonade rutor är för ljusa, kan ni göra dem mörkare?

Absolut! Vi erbjuder också möjligheten att montera film på fabrikstonade glas för att ytterligare minska insyn och värmeinstrålning.

Får man ha solfilm på framdörrar/vindruta?

Enligt reglerna krävs det att främre sidorutor har minst 70% ljusgenomsläpp, medan vindrutan bör ha minst 75% ljusgenomsläpp. Även om det inte finns några specifika förbud mot att använda solfilm på rutor, kan det vara utmanande att hitta filmer som uppfyller dessa krav. Vi har noggrant mätt upp ljusgenomsläppet på de bilar där vi har installerat vår ljusaste film, och vi har kommit fram till att den ger en nästan exakt ljusgenomsläpp på 70%.

Hur lång tid tar det att montera?

Vi erbjuder snabb och effektiv installation av solfilm på din bil. Vår erfarna personal kan montera solfilmen på några timmar, vilket innebär att du exempelvis kan lämna in din bil på morgonen och hämta den vid lunchtid.