Foliering

Foliering – Grunden i vår verksamhet!

Foliering, eller Wrapping, har vuxit enormt i Sverige under de senaste åren. Det är ett hantverk som är ganska enkelt att komma in i, Men kräver extremt mycket erfarenhet för att bemästra. Det hela går ut på att ändra utseendet på ett objekt genom att klä in det i en formbar, färgad folie. I vårt fall handlar det oftast om en bil eller annat fordon, Men vi har folierat allt från frysdiskar till hela hotellrum eller barer genom åren.

Tesla Model S Performance - Full Wrap & Transformation
Tesla Model S Folieras i 3M SP242

Foliering av bilar

År 2008/2009, När vi började foliera bilar yrkesmässigt, Hade wrappingen inte slagit igenom i Sverige ännu. Därför kommer grunden i vår utbildning ifrån tyska Orafol/Oracal som var tidiga med specialgjorda vinyler för att klä in bilar. Du känner säkert till den beigea färgen på tyska taxibilar? Det är sällan lack.

Sedan dess har vi folierat alla typer av fordon i alla tänkbara färger & motiv.

Inredningsfolie

En underskattad del av foliering är den del vi gör åt Hotell, Fastighetsägare, Butiksägare osv.

Här fräschar vi upp ytor & ytskikt utan nämnvärda stillestånd i deras verksamhet. Ett exempel är ett exklusivt hotell i en stor svensk stad där möblemanget i rummen blivit slitet. Här skulle rummen behöva stå oanvända i flera dagar för målning & istället valde dom att ringa in oss för att foliera istället. Vi har rummen klara och redo för nästa gäst inom loppet av några timmar! Ett annat exempel är en bilhall där vi printat och monterat stora säljande fototapeter över de tidigare kala vita väggarna.

Rätt pris – inte alltid billigast

Vi lägger enormt mycket tid & resurser på att bli så effektiva som möjligt i vårt folieringsarbete. Effektiva utan att på något sätt tappa i noggrannhet & bibehålla känslan för detaljer. Det är en kombination som är extremt svår att nå utan en verklig passion för det man gör i kombination med erfarenhet & kunskap. Vi behöver vara så effektiva som möjligt för att kunna hålla kostnaderna nere. Samtidigt vet vi att våra kunder inte kommer till oss för att vi är billiga. Dom uppskattar att vi levererar högsta kvalitet till ett rimligt pris.

Foliering – Ett hantverk

Det har tagit oss många år att nå den nivå vi jobbar på idag. Vi är fortsatt ödmjuka inför det faktum att man aldrig blir fullärd & utbildar oss (och andra) kontinuerligt. Men nu kan vi äntligen säga att vi är riktigt bra på foliering!

Många delar i en foliering kräver extrem noggrannhet & precision av montören, Dels för att resultatet ska bli snyggt, Men framförallt för att fordonet inte ska skadas under processen. Folien ska vara ett skydd för bilen, Inte en risk. För att säkerställa våra färdigheter har vi genomgått utbildningar hos ett antal olika distributörer, Men även gjort regelrätta certifieringar hos tillverkare som Hexis, Arlon & 3M.

Skillnad på folie och folie

Vi använder oss enbart av folier från marknadens ledande tillverkare. För oss är det i synnerhet Hexis, 3M & Arlon. Detta borgar för ett bra resultat & en problemfri demontering den dagen du vill ta av folien från din bil. Det är viktigt att komma ihåg att en foliering är ett tillfälligt färgbyte som ska demonteras inom några år! Förväntad livslängd på en wrappingfolie i Sverige varierar mellan 6 månader & 3-5år beroende på vilket material man använder & var det monteras.

Printad folie

Vi har en maskinpark med riktig moderna skrivare & efterbehandlingsmaskiner utvalda specifikt för foliering av fordon. Det innebär att du kan få i princip vilken dekal/dekor eller foliering som helst på din bil hos oss. Vår 9-färgsmaskin (CMYK+LM, LC, LK, OR, R) Täcker över 98% av Pantone-skalan vilket gör att vi kan färgmatcha otroligt bra & producera folier med riktigt bra tryck. Skulle lusten falla på kan vi även ladda i Vitt bläck & Metallic för riktigt fräna folieringar!

Var uppmärksam när du väljer vem som printar din folie. En vanlig CMYK 4-färgsmaskin ger ofta tråkiga överraskningar där grå toner upplevs rosa/lila eller orange & gröna färger helt saknar stuns och liv.

Arlon Foliering

Snabbt & smidigt för företag

Vi är vana att jobba med kunder som har många fordon & vet hur viktigt det är att scheman följs, stillestånden blir korta och att jobbet blir rätt från grunden. På samma sätt har vi lång erfarenhet av entusiastbilar som är svåra att värdera och ibland omöjliga att ersätta.

Folieringen kan med fördel kombineras med Solfilm & Bildekor för att få ett komplett helhetsintryck! I vår portfolio kan du få mer inspiration och här kan du läsa våra vanligaste frågor & svar ang. Foliering & våra övriga tjänster