PPF – Stenskottsfilm

PPF – Stenskottsfilm

Vad är Stenskottsfilm?

Stenskottsfilm – Lackskyddsfilm – Stenskottsfolie eller PPF? Förkortningen PPF kommer från engelska Paint-Protection Film, Men vi i Sverige har lite svårt att bestämma oss för vad den ska kallas & det kan vara lite förvirrande.

Stenskottsfilm, Som vi väljer att kalla det, Är i grunden en genomskinlig film av polyuretan som är gjord för att skydda lacken på din bil. De filmer vi använder är helt optiskt klara, vilket innebär att dom är i princip osynliga när dom väl sitter monterade.

Filmen är betydligt tjockare än en vanlig foliering och skyddar bilen mot stenskott, Men även saker som tvättrepor, fågelspillning osv. Filmen kan monteras på alla lackerade delar av din bil, eller bara de mest utsatta.

The New XPEL ULTIMATE PLUS Paint Protection Film
Xpel Ultimate Plus

Vi är extremt stolta över vår PPF-avdelning!

Montering av Stenskottsfilm är ett hantverk som kräver otroligt mycket av den som monterar. Oavsett hur bra filmen är kommer resultatet aldrig att bli bättre än personen som utför arbetet.

Våra montörer i Västerås är utbildade & certifierade montörer. Vi skyltar med att montörerna är certifierade hos Xpel, Eftersom det är varumärket vi jobbar med. Men vi har genomgått tester och ackrediterats såväl nationellt som internationellt även hos andra. Det ger oss bland annat rätten att lämna 10års garanti när du investerar i en skyddsfilm från oss! Garantin gäller mot all form av Gulning, Krackelering & Sprickbildning enligt Xpel’s riktlinjer.

Det viktigaste av allt är att det ger dig som kund en trygghet. En trygghet i att vi vet vad vi gör och om något mot förmodan skulle gå fel har vi riktigt stora företag i ryggen som backar oss. Samtidigt betyder det att vi har krav på oss från våra leverantörer att hålla en hög standard gentemot dig som kund.

Vi skär filmen i maskin, Inte på bil!

Här är vi bland dom främsta i landet. Vi skär nästan all stenskottsfilm i skärmaskiner innan den monteras på bilen. Vi har i princip alla delar på alla typer av fordon inskannade i vår databas, Allt för att minimera risk för dig som kund. Detta gör vi trotts att vi är utbildade och tränade för att handskära film och har gjort så under många år.

Det betyder inte att vi inte går ”hela vägen”. Vi har jobbat fram ett system som gör att vi kan ta stenskottsfilmen så långt det är möjligt, utan att behöva handskära mer än absolut nödvändigt. Det betyder utöver de uppenbara fördelarna med minimerad risk, Att kanterna på filmen är jämna och snygga även där filmen vikts in.

Xpel_logo

Xpel Ultimate Plus Stenskottsfilm

Vi använder oss av Xpel Ultimate Plus PPF. I våra ögon marknadens absolut bästa stenskottsfilm. Med sina 192µm (7.6mil) tillhör den de mest stryktåliga filmerna. För finsmakaren finns även Ultimate Plus 10 som med 244µm (9.6mil) inte bara skyddar extremt bra utan dessutom sväljer en stor del av ”apelsinskalseffekten” som finns i många lacker från fabrik. Här kan du få en riktigt slät & blank bil utan behov av våtslip eller grov polering. Helt riskfritt!

Filmerna är givetvis hydrofobiska, Självläkande, Optiskt klara och allt det där andra som andra gärna skyltar med. Hos oss är det självklarheter.

Matt PPF

Vi har även varianter som Xpel Fusion, Som är extremt hydrofobisk. Eller Xpel stealth, som med sin matta yta passar perfekt till bilar med matt lack eller för att konvertera din blanka bil till matt.

I våra PPF-paket ingår alltid grundlig tvätt av de ytor som skall skyddas. Skulle polering/lackkorrigering behövas kan vi givetvis ombesörja även detta.

Våra bäst säljande alternativ

PPF Frontpaket

Prisklass: 12.495kr – 17.495kr

Baspaket – Skyddar de mest utsatta delarna av din bil.

Består av:

 • Stötfångare, Fram
 • Skärmar, Fram
 • Motorhuv

PPF Extended kit

Prisklass: 17.995kr – 27.995kr

Utökat paket – Skyddar de delar vi rekommenderar på just din bilmodell.

Består ofta av:

 • Stötfångare, Fram
 • Skärmar, Fram
 • Motorhuv
 • A-stolpar
 • Backspeglar
 • Trösklar
 • Framkant tak
 • Nederkant dörrar

PPF Hel bil

Prisklass 36.995kr – 69.995kr

Hel bil – Skyddar lackerade delar utvändigt på din bil

Bra råd vid val av stenskottsfilm/ppf:

Se till att välja en filmtillverkare som funnits länge nog för att kunna lämna referenser på problemfri demontering. Det är tråkigt att spara några kronor vid valet av film om det skulle ge problem den dagen filmen ska demonteras.

Passa på att lägga ett keramiskt lackskydd ovanpå filmen, hjulen & resten av bilen. Det är en relativt liten extra kostnad & ger en skyddad bil som är fantastiskt enkel att underhålla. Men se till att skyddet är gjort för ändamålet och att det finns dokumenterat att det inte påverkar garantin på din PPF!

Xpel har lackskydd som är gjorda för ändamålet och vi kan hjälpa dig om så önskas.

Stenskottsfilm kan med fördel kombineras med Solfilm & Bildekor för att få ett komplett helhetsintryck! I vår portfolio kan du få mer inspiration och här kan du läsa våra vanligaste frågor & svar ang. Foliering & våra övriga tjänster